Rogozin a venit cu avertismente la Chişinău: Nu uitaţi că vine iarna, sper că nu veţi îngheţa (VIDEO)

Embed:

Nu uitaţi că vine iarna. Sper că nu veţi îngheţa. Este avertismentul cu care a venit astăzi vicepremierul Dmitri Rogozin la Chişinău. El a făcut această declaraţie în cadrul unui briefing pentru jurnalişti, desfăşurat după întrevederea cu ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Înainte de a veni la Chişinău, Dmitri Rogozin a declarat pentru un post de televiziune din Rusia că decizia Moldovei de a deveni membru asociat al UE va determina revizuirea acordurilor cu Rusia şi va complica procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

"Dacă, aşa-zisul Guvern proeuropean la Chişinău consideră că poate să nu ţină cont de părerea cetăţenilor, mai ales a celor din Transnistria, şi să devină asociat al Uniunii Europene şi, în acest fel, să rupă relaţiile istorice cu vecinii din est, unde este cea mai mare piaţă de desfacere pentru produsele moldoveneşti şi braţele de muncă, se înşală cumplit", a spus Rogozin.

La rândul său, preşedintele Nicolae Timofti şi-a exprimat speranţa că Rogozin a venit la Chişinău cu intenţii bune.

"El îşi are programul său. Şi dacă a venit, nu l-am invitat eu. Dacă este în vizită, înseamnă că are program. Vom vedea ce va spune, dar eu aştept oaspeţi cu gânduri bune faţă de Republica Moldova şi sper că şi el va veni cu gânduri bune", a declarat şeful statului.

Vizita lui Rogozin a provocat proteste din partea adepţilor unirii Moldovei cu România, dar şi entuziasmul organizaţiilor ruseşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu