Roger Waters, solistul trupei Pink Floyd susține teoria Rusiei: Căștile Albe sunt o organizație falsă care există doar pentru a crea propagandă pentru jihadiști și teroriști

Solistul Pink Floyd, Roger Waters, susține teoria Rusiei, cum că atacul chimic din Siria este o invenție a ”Căștilor Albe”. Fondatorul celebrei trupe rock britanice a vorbit în timpul unui concert susținut la Barcelona despre atacul de la Douma, scrie alaraby.co.uk.

“Căștile Albe sunt o organizație falsă care există doar pentru a crea propagandă pentru jihadiști și teroriști”, a spus Waters în fața mulțimii adunate la concertul Pink Floyd. “Dacă am asculta propaganda căștilor albi și a altora, am încuraja guvernele noastre să intervină și să înceapă să arunce bombe asupra oamenilor din Siria. Aceasta ar fi o greșeală de proporții monumentale. Ceea ce ar trebui să facem este să convingem guvernele noastre să nu intervină și să renunțe la bombardamente”, a adăugat el.

Comentariile muzicianului au venit după ce SUA au bombardat Siria ca represalii împotriva presupusei utilizări a armelor chimice de către regimul Assad în orașul Douma.

Rusia, unul dintre principalii susținători ai regimului sirian, a susținut că atacul a fost falsificat de căștile albe – la ordinul guvernului britanic. 

Președintele sirian Bashar al-Assad și susținătorii săi au susținut în mod constant că atacurile chimice și alte atacuri au fost, de fapt, puse în scenă și că o armată de actori, inclusiv copii, a fost instruită pentru a aduce prejudicii masive de imagine guvernului de la Damasc.

Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte guvernamentale din Siria drept reacție la presupusul atac chimic din orașul Douma. Operațiunea a fost lansată în zorii zilei și a vizat depozite cu arme chimice, scrie libertatea.ro.

Președintele american Donald Trump a anunțat atacul printr-un discurs televizat adresat națiunii. Rusia a avertizat că vor exista consecințe, în timp ce televiziunea siriană de stat a pretins că peste zece rachete au fost doborâte înainte să-și atingă ținta. În urma atacului, ambasadorul rus la Washington a anunțat că atacul nu va rămâne fără consecințe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu