Roger Federer, unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, a stabilit o nouă performanţă

Embed:

Roger Federer, unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, a stabilit o nouă performanţă. Legendarul sportiv a devenit prima persoană în viață al cărui chip a fost imprimat pe monede în țara sa natală, Elveţia. Efigia tenismanului va apărea pe monede de aur şi argint.

Monedele de argint cu efigia lui Federer vor valora 20 de franci elveţieni. În total, vor fi produse doar 55 de mii de piese. Acestea vor fi emise oficial în data de 23 ianuarie. În ceea ce priveşte monedele de aur, care vor valora 50 de franci, nu se ştie, deocamdată, în ce dată vor fi lansate. Sportivul a scris pe pagina sa de Twitter că acest lucru îl onorează.

Autorităţile din Elveţia îşi motivează decizia de a emite monede cu chipul lui Federer, prin faptul că aceasta este unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie şi e implicat în numeroase proiecte sociale.

Elveţianul a înfiinţat o fundaţie prin care ajută copii şi este ambasador UNICEF. Roger Federer are 38 de ani şi este jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam – 20 la număr.

loading...

Lasă un comentariu