Roger Federer a fost eliminat din cursa Roland Garros

Embed:

Surpriză imensă la Open-ul Franţei. Deţinătorul titlului şi numărul Unu Mondial, Roger Federer, a fost învins în patru seturi de Robin Soderling. De luni, Rafael Nadal ar putea prelua şefia în clasamentul ATP. 6 ani trecuseră de când Federer fusese eliminat înainte de sferturi, la un turneu de Grand Slam. Se întâmpla în 2004, tot la Roland Garros, când Guga Kuerten îl elimina pe Swiss Maestro în turul trei. 23 de semifinale consecutive în turneele de Mare Şlem avea Expresul din Basel, record absolut.

Finalist anul trecut la Roland Garros, după ce îl eliminase în prealabil pe Rafael Nadal, Soderling a produs cea mai mare surpriză a turneului şi anul acesta. Robin Soderling, ocupantul locului 5 mondial s-a impus în faţa elveţianului Roger Federer în patru seturi, 3-6, 6-3, 7-5, 6-4, după un meci care a fost de două ori întrerupt de ploaie.

"E formidabil pentru mine să joc aici şi ce poate fi mai frumos decât să câştigi în faţa liderului mondial" a spus Soderling la finalul partidei.

Jucătorul suedez îl va întâlni în semifinale pe cehul Tomas Berdych, care l-a distrus, în sferturi, cu scorul de 6-3, 6-1, 6-2, pe favoritul numărul 11, rusul Mihail Iujnâi. Dacă va câştiga turneul parisian, "Matadorul" Nadal îl va depăşi în clasament pe Federer, şi va deveni numărul Unu mondial.

Pe tabloul feminin, jucătoarea rusă de tenis Elena Dementieva, cap de serie numărul 5, s-a calificat,în semifinale învingând-o pe compatrioata sa, Nadia Petrova, cu 2-6, 6-2, 6-0. Jucătoarea rusă o va întâlni în semifinale pe italianca Francesca Schiavone, care a învins-o pe daneza Caroline Wozniacki în sferturi, cu scorul de 6-2, 6-3. Numărul trei mondial nu a putut emite mari pretenţii în faţa unei specialiste a zgurii. Apărarea ei fenomenală a cedat, Schiavone reuşind cu uşurinţă să treacă de barajul numit Wozniacki.

loading...

Lasă un comentariu