Roger Federer a devenit jucătorul cu cele mai mari premii obţinute din tenis

Tenismanul elveţian, Roger Federer a devenit jucătorul cu cele mai mari premii obţinute din tenis. Acest lucru s-a întâmplat după ce a câştigat turneul ATP de la Basel.

Federer a primit un cec în valoare de aproape jumătate de milion de dolari şi a ajuns astfel la suma de 109,9 milioane de dolari câştigaţi în carieră.

Federer l-a depăşit pe Novak Djokovic. Sârbul care nu a mai jucat de la Wimbledon din cauza unei accidentari a ramas la 109.8 milioane de dolari câştigaţi.

Spaniolul Rafael Nadal, liderul ATP, a câştigat până în prezent 91,2 milioane de dolari, fiind pe locul al treilea în această ierarhie.

Roger Federer va mai participa în acest an la Turneul Campionilor de la Londra, iar după evoluţia la această competiţie îşi va putea mări câştigurile până la 110 milioane de dolari.

Elveţianul a anunţat deja că nu va participa la turneul ATP de la Paris din această săptămână pentru a se pregăti mai bine pentru Turneul Campionilor.

Federer a câştigat în acest sezon 7 trofee printre care două turnee de Mare Şlem, Australian Open şi Wimbledon.

"Sincer vorbind, vreau să spun că sunt surprins de sezonul pe care l-am avut. Anul trecut nu am reuşit să câştig trofee. Mă bucur că sunt sănătos şi pot juca încă la acest nivel. Acum simt nevoie să mai reduc din programul meu pentru a mai avea succes. Asta pentru că organismul meu rezistă mai greu după sute şi mii de partide pe care le-am jucat", a declarat tenismanul, Roger Federer.

Turneul Campionilor de la Londra se va desfăşura în perioada 12-19 noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu