Rochia inteligentă care arată cât de des sunt pipăite femeile de bărbați A FOST CREATĂ. Cum arată (VIDEO)

Embed:

Rochia inteligentă care arată cât de des sunt pipăite femeile de bărbați a fost creată de cercetători, pentru o campanie a unei companii de băuturi răcoritoare. Aceasta are senzori incorporați care transmit unui computer de câte ori sunt atinse femeile, în ce zone ale corpului și cu ce intensitate. Rochia inteligentă a fost testată de trei reprezentante ale sexului frumos într-un club din Brazilia, iar rezultatele au fost surprinzătoare: în medie, o femeie este pipăită de 157 de ori, în numai 4 ore, iar atingerile apar și în momentele în care femeile le cer bărbaților să își țină mâinile acasă. 

Rochia inteligentă a fost creată pentru agenţia de publicitate Ogilvy în cadrul unei campanii în numele companiei de băuturi Schweppes, Anterior, au fost intervievați bărbații care au spus că hărţuirea nu reprezintă o problemă majoră pentru femeile care merg în cluburi. Aceiași reprezentați ai sexului tare au fost subiecții activi ai experimentului, în care trei femei purtând rochiile cu senzori au mers într-un club din Brazilia. 

Experimentul a fost numit "The Dress for Respect", iar cercetătorii au realizat o rochie în care au incorporat senzori care au urmărit atingerile, dar şi intensitatea cu care au fost făcute. Informaţiile au fost transmise apoi unui computer, astfel încât cercetătorii să poată urmări, în esenţă, "hărţuirea" în timp real, relatează libertatea.ro.

În imaginile din club se observă o hartă cu lumina (pe baza sensorilor de căldură) care se aprinde constant în zonele în care sunt atinse femeile: partea inferioară a spatelui, spatele şi braţele. Imaginea vizuală este suprapusă peste momentele în care femeile le cer bărbaţilor să nu fie atinse. Subiecții au fost din nou intervievați după experiment, iar majoritatea au declarat că şocaţi şi surprinşi de efectele rochiei-inteligente, mai ales că înainte de experiment au spus că nu consideră că femeile sunt hărţuite. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu