Robotul Pepper, invitat să vorbească despre inteligența artificială în faţa parlamentarilor britanici

Robotul Pepper, care s-a prezentat drept "rezident al Universităţii din Middlesex", a vorbit marţi în faţa parlamentarilor britanici despre inteligenţa artificială (AI) care împinge lumea spre o a patra revoluţie industrială şi despre misiunea sa de a-i ajuta pe cei în vârstă, scrie agerpres.ro.

Robotul alb, cu o tabletă montată pe piept, a fost invitat de parlamentarii britanici pentru a răspunde la o serie de întrebări simple. El a început prin a se prezenta: "Numele meu este Pepper şi sunt rezident la Universitatea din Middlesex".

Întrebat dacă oamenii vor mai avea un loc al lor într-o lume în care inteligenţa artificială ar deveni omnipotentă şi omniscientă, Pepper a răspuns cu o voce calmă, liniştitoare: "Roboţii vor juca un rol important, însă vom avea mereu nevoie de competenţele exclusiv umane de a detecta, concepe şi de a pune în valoare tehnologia".

"Pe măsură ce diferitele tehnologii fuzionează şi vor fi folosite în moduri cu totul noi, va fi nevoie de o nouă paradigmă pentru forţa de muncă a viitorului", a adăugat Pepper.

După scurta sa intervenţie, încheiată în ropotele de aplauze ale asistenţei, robotul Pepper a rămas să asculte discuţiile din Parlament, întorcându-şi capul spre fiecare parlamentar care lua cuvântul.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu