Robotul din Rusia, prezentat drept o minune tehnologică şi care costa 3.000 de euro s-a dovedit a fi... un bărbat îmbrăcat în costum de robot (VIDEO)

Robotul prezentat drept o inovație fără precedent la un eveniment din Rusia s-a dovedit a fi...un bărbat îmbrăcat în costum de robot, scrie digi24.ro.

Imaginile cu Robotul Boris au fost difuzate la televiziunea din Rusia. Acesta era prezentat drept o minune tehnologică și putea să vorbească, să meargă și să danseze. Însă la scurt timp după prezentarea robotului, jurnaliștii au început să îi pună la îndoială autenticitatea.

O imagine publicată după aceea pe rețelele de socializare arată că, de fapt, robotul era un costum numit "Alyosha Robotul", care costă în jur de 3.000 de euro și care a fost creat de compania Show Robots. Costumul era purtat de un bărbat.

Deși organizatorii evenimentului Proyektoria technology forum nu au susținut că robotul este real, modul în care a fost prezentat la televiziunea rusă a sugerat că acesta este o inovație fără precedent.

Autenticitatea robotului a fost pusă la îndoială de un site de tehnologie din Rusia, TJournal. Jurnaliștii s-au întrebat de ce robotul nu avea senzori, cum au reușit oamenii de știință din Rusia să îl creeze atât de rapid, de ce nu a existat până acum nicio informație despre un proiect atât de avansat tehnologic, dar și de ce robotul părea să danseze precum un om.

Pe site-ul firmei Show Robots costumul este descris ca fiind capabil să creeze "iluzia aproape completă a unui robot real".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu