Roboţii care ar putea să înlocuiască oamenii la locul de muncă, vedete la expoziţia Innorobo

Embed:

De ceva timp, roboţii nu mai par a fi desprinşi din filmele SF. Oamenii s-au obişnuit că aceştia pot fi folosiţi pentru a le uşura munca. Totuşi, cercetătorii nu se opresc aici şi vor să impresioneze în continuare. 160 de companii din 19 ţări şi-au adus invenţiile la expoziţia Innorobo de la Paris.

În acest an, vedetele sunt roboţii care ar putea uşor să înlocuiască oamenii la locul de muncă. Unul dintre ei este Hiro, creat de o companie spaniolă, căruia nu i-ar fi greu să lucreze într-o uzină electronică sau la construcţia automobilelor.

"Ceea ce facem noi este să le formăm nişte abilităţi roboţilor, cum ar fi cele de a înşuruba sau de a lipi. Apoi, trebuie doar să porneşti procesul, pentru ca el să ştie ce anume are de făcut", a menţionat un participant.

O companie italiană a venit la expoziţie cu un robot şi mai performant. Acesta ajunge să-şi cunoască foarte bine locul de muncă şi chiar poate primi comenzi vocale. Cercetătorii spun că el ar putea lucra şi în fast-fooduri:

"Clientul poate interacţiona cu robotul doar printr-un gest. Printr-o mişcare, îl putem opri sau îl putem chema".

Potrivit unui studiu publicat recent de Universitatea Oxford, în următorii 20 de ani, 47 la sută din joburile din Statele Unite vor fi făcute de roboţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu