ROBINHO, COLEG CU EPUREANU. Fotbalistul brazilian s-a înţeles cu Istanbul Başakşehir

Fotbalistul brazilian Robinho va fi coleg la Istanbul Başakşehir cu căpitanul echipei naţionale a Republicii Moldova, Alexandru Epureanu. Clubul din megapolisul turcesc a confirmat achiziţionarea jucătorului în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro. Mijlocaşul în vârstă de 34 de ani vine de la un alt club turcesc, Sivașspor.Sud-americanul a disputat 30 de meciuri şi a marcat 12 goluri pentru gruparea din Sivaș.

Format la FC Santos, Robinho a fost transferat de Real Madrid, în 2005, pentru 24 de milioane de euro, după care a ajuns la Manchester City, în 2008, în schimbul sumei de 42,5 milioane de euro.

În 2010 a fost cumpărat de AC Milan pentru 18 milioane de euro, şi a jucat patru ani pe San Siro înainte de a fi împrumutat la Santos şi lăsat să plece gratis în 2015 în China, la clubul chinez Guangzhou Evergrande. Robinho a mai fost legitimat aproape doi ani la Atletico Mineiro înaintea sosirii în Turcia.

Dublu campion al Spaniei cu Real şi campion al Italiei cu Milan, brazilianul a jucat 99 de meciuri şi a marcat 28 de goluri pentru reprezentativa ţării sale, cu care a cucerit Copa America şi două Cupe ale Confederaţiilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu