Robin Soderling a câştigat turneul de la Brisbane, din Australia

Embed:

Suedezul Robin Soderling, principalul favorit, a reuşit să câştige turneul internaţional masculin de tenis de la Brisbane, dotat cu premii în valoare de 375 de mii de dolari, impunându-se în finală cu 6-3, 7-5, în faţa americanului Andy Roddick, cap de serie numărul doi.

Suedezul Robin Soderling a câştigat turneul de la Brisbane din Australia, şi de luni va reveni pe poziţia a patra a ierarhiei mondiale.

Într-o finală jucată între principalii favoriţi, Robin Soderling l-a învins în minimum de seturi, scor 6-3, 7-5, pe americanul Andy Roddick, campionul de anul trecut. Nordicul a câştigat 35 de puncte din 39 pe primul serviciul şi nu i-a lăsat adversarului său nici măcar o minge de break.

Soderling nu a cedat niciun set în cele cinci partide disputate în această săptămână. El şi-a pierdut o singură dată serviciul, în semifinale, când l-a avut adversar pe cehul Radek Stepanek, câştigătorul din urmă cu doi ani.

Titlul de la Brisbane este al şaptelea pentru Soderling şi al treilea pe suprafaţă dură. El a câştigat primul turneu în 2004, la Lyon, când avea 20 de ani.

loading...

Lasă un comentariu