Robin Soderling - Rafael Nadal, este finala masculină de la Roland Garros

Embed:

Suedezul l-a învins după un meci maraton pe cehul Tomas Berdyh în prima semifinală de la Paris. Nadal şi-a continuat parcursul fără greşeală la Roland Garros şi s-a calificat în finală, după un meci fără istoric: 6-2, 6-3, 7-6 cu Jurgen Melzer. "Matadorul" este la doar un pas de al 5-lea trofeu de la Open-ul Franţei şi poate bifa un nou record care va dăinui mult timp în statisticile tenisului: cel de-al doilea Roland Garros câştigat fără să piardă vreun set.

Robin Soderling s-a calificat în cea de-a doua finală consecutivă la Roland Garros, după ce a trecut, după un meci dramatic, de surprinzătorul Thomas Berdych, în cinci seturi, 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3, într-o partidă ce a durat două ore şi 45 de minute.

În semifinala a doua, Rafa Nadal nu a avut probleme cu austriacul Iurgen Melzer, aflat la cea mai bună performanţă din carieră. Spaniolul, cu perspectiva primului loc în clasamentul ATP dacă câştigă turneul parizian, l-a învins pe austriac după mai bine de două ore de joc cu 6-2, 6-3, 7-6.

Finala Nadal Soderling este o confruntare plină de încărcătură. "Matadorul" ţinteşte victoria pentru a se încorona pentru a 5-a oară campion la Roland Garros şi pentru a-l detrona pe Federer din fotoliul de lider mondial. Mai mult decât atât, Rafa vrea să îşi ia revanşa după ce anul trecut suedezul i-a blocat drumul spre finala de la Paris în optimi, pricinuindu-i prima înfrângere din carieră la Roland Garros. Duelurile dintre cei doi, 5 la număr, au fost extrem de strânse, Nadal având împotriva lui Soderling unul dintre cele mai slabe record la meciuri directe: conduce cu 3-2.

loading...

Lasă un comentariu