Robert Lewandowski rămâne căpitanul naţionalei de fotbal a Poloniei

Robert Lewandowski rămâne căpitanul naţionalei de fotbal a Poloniei, a indicat luni noul selecţioner, Jerzy Brzeczek, care s-a arătat decis să întinerească treptat echipa, aspru criticată după evoluţiile slabe de la Cupa Mondială 2018, scrie agerpres.ro.

Polonia nu a trecut de grupe la turneul din Rusia, după ce a atins sferturile de finală la EURO 2016 şi a lăsat o impresie bună şi în preliminariile Mondialului, unde a avut printre adversare şi România.

Contractul lui Brzeczek, valabil până la sfârşitul lui 2019, va fi prelungit automat în cazul calificării la EURO 2020.

Vorbind în prima sa conferinţă de presă ca selecţioner, Brzeczek, fost căpitan al naţionalei, a spus că îşi dă seama de gravitatea situaţiei după un Mondial "dificil", în care Polonia a reuşit o singură victorie (1-0 cu Japonia), când era deja eliminată.

"Îmi dau seama de responsibilitatea care apasă asupra mea. sunt însă plin de entuziasm, de încredere şi sunt la dispoziţia jucătorilor, pentru ca ei să revină la forma în care au fost înainte de EURO. Din păcate, ceva a mers prost la Cupa Mondială din Rusia", a spus Brzeczek, adăugând că din staff-ul său va face parte un psiholog.

Întrebat dacă vrea să întinerească echipa, Brzeczek a spus că va proceda treptat şi că Lewandowski, care în august împlineşte 30 de ani, rămâne căpitanul naţionalei, ce a fost una din cele mai vârstnice de la turneul din Rusia.

Fost mijlocaş, Brzeczek a făcut parte din echipa olimpică a Poloniei, care a câştigat medalia de argint la Jocurile din 1992 de la Barcelona. Din 2010 el a pregătit mai multe formaţii de club din ţara sa, din primele două eşaloane.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu