Roaming gratis pentru Moldova. Proiectul a fost inclus pe agenda Parlamentului European

Embed:

Moldovenii ar putea să nu mai fie taxaţi suplimentar pentru roaming în Uniunea Europeană, precum şi în Ucraina şi Georgia.

O propunere în acest sens a fost lansată în Parlamentul European şi a fost inclusă în proiectul raportului legislativului de la Bruxelles pentru alte instituţii europene privind Parteneriatul Estic, susţine radio "Europa Liberă".

Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, moldovenii vor putea suna, trimite SMS-uri şi folosi date de pe telefonul mobil atunci când călătoresc în statele Ununii Europene, sau Georgia şi Ucraina, la acelaşi tarif ca şi în țara noastră.

Documentul prevede înlăturarea tarifelor maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc, pentru utilizarea reţelelor, atunci când este activat serviciul roaming.

Totodată, mâine în cadrul şedinţei Comitetului privind afacerile externe al Parlamentului European va fi examinat proiectul cu privire la crearea unui fond de investiţii alcătuit din contribuţii de stat şi individuale, în special în infrastructura socială şi economică.

Comisia Europeană şi Banca de Investiţii vor elabora formarea unui nou plan de investiţii pentru statele Parteneriatului Estic, inclusiv Moldova, care au atins un progrese esenţiale în implementarea reformelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu