Roadele muncii fermierilor sărbătorite cu mult fast la Ungheni

Embed:
Roadele muncii fermierilor, dar şi ale gospodarilor sunt sărbătorite astăzi la Ungheni. Peste 35 de agricultori din raion şi-au expus produsele la Festivalul Recoltei și a Vinului. Producătorii au adus fructe, legumele și vin.

”Suntem producători de legume. Îndeosebi în teren protejat. Destul de dificil a fost anul, îndeosebi seceta din toamna aceasta. Am strâns fiecare picătură de apă și am udat” a declarat Ion Vladei, agricultor. 

”Avem legume, prăsade avem un copăcel acasă care, spre umirea tuturor, a rodit foarte bine, foarte frumos. Avem un surplus care am socotit de cuviință să-l aducem la sărbătoare”

Vizitatorii au putut cumpăra produse direct de la fermieri.

”E un vin din poamă aleasă.
Este un vin, noi special îl lăsăm după primul îngheț și cum o fost prima brumă am cules și am făcut vinul acesta. ”

Şi meşterii populari s-au lăudat cu cele mai valoroase lucrări.

”Lucru manual. Ce mai avem făcut de noi, covoare țersute de bunica și de mama.”

”Ne-am propus, prin acest eveniment, să îmbinăm și munca celor care au muncit. Au strâns roada, dar totodată să promovăm și tradițiile noastre prin cântec, prin dans, prin acele bucate tradiționale” a declarat Ludmila Guzun, președintele raionului Ungheni. 

La eveniment a fost prezent și viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare. Demnitarul i-a îndemnat pe oameni să păstreze această tradiţie frumoasă.

” Este mult prea îmbucurător când la această sărbătoare sunt în valoare puși oamenii care muncesc. Sunt în valoare rezultatele lor, asteptate cu atâta dorință un an întreg” a menţionat Iurie Uşurelu, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Sărbătoarea continuă cu un concert.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu