"RISCĂM UN MAIDAN MOLDOVENESC". Avertismentul făcut de liderul PCRM, Vladimir Voronin

Embed:

Republica Moldova se află într-o adevărată criză și această criză ar putea avea consecinţe neprevăzute. De această părere este liderul PCRM și ex-președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin. 

Potrivit președintelui PCRM, Moldova a trecut printr-o asemenea situație în perioada anilor  2001-2008 şi 2009, de cel puţin trei ori. Iar singura soluție care ar putea salva țara noastră este un compromis bazat pe lege și Constituție.

Totodată, Voronin l-a îndemnat pe Timofti să-și îndeplinească atribuțiile pentru ca să nu admită evenimente neprevăzute.

"Republica Moldova se află într-o adevărată criză. Şi această criză ar putea avea consecinţe neprevăzute. O asemenea situaţie am întâlnit în perioada anilor 2001-2008 şi 2009, de cel puţin trei ori. Cu experienţa mea de preşedinte, pot spune că soluţionarea unei asemenea situaţii poate fi realizată doar în cadrul unui compromis, bazat pe lege şi Constituţie. Soluţia nu poate fi găsită în stradă prin presiuni şi confruntarea oamenilor în manifestaţii, care au scopuri diferite, dar acelaşi rezultat în final, adică crearea unei situaţii de haos în ţară. Acest scenariu corespunde cu ceea ce noi numim "Maidan", a declarat Voronin.

"Ambiţiile, învinuirile, care nu au decizii legale, demonizarea unora, ridicarea altora în slăvi nu va duce la soluţionarea crizei, ci la un "maidan" moldovenesc. Important este să identificăm soluţia pentru interesele ţării noastre, dar nu a unor grupuri restrânse sau scopuri personale. Asemenea soluţie poate fi identificată doar în Parlament, prin consultaţii ale fracţiunilor şi luând în considerare părerea poporului şi a organizaţiilor neguvernamentale. Strada poate servi drept loc de exprimare a opiniilor, dar nu a presiunii asupra reprezentanţilor puterii. Scopul nostru este de a găsi soluţia care va restabili funcţionalitatea Guvernului şi ordinea în ţară. Domnule Timofti, îndepliniţi-vă atribuţiile, ca să nu admiteţi evenimente neprevăzute", a mai spus liderul PCRM, Vladimir Voronin. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu