Riscă șase ani de închisoare. Un bărbat din Ștefan Vodă ar fi extorcat 10.000 de euro pentru urgentarea acordării cetăţeniei române (VIDEO)

Embed:

Un bărbat din Ștefan Vodă riscă până la șase ani de închisoare pentru trafic de influență. Acesta ar fi extorcat 10.000 de euro, susținând că poate influența urgentarea acordării cetățeniei române. Infracțiunea a fost întreruptă de ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție, care l-au reținut în flagrant delict pe suspect.

Potrivit denunțătorului, bărbatul, împreună cu un intermediar, ar fi pretins că au influență asupra unor persoane publice din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie din România. 

Pentru suma de 10.000 de euro, suspectul ar fi promis să acumuleze setul de acte necesare pentru dosar, chiar dacă solicitantul de cetățenie nu întrunea toate condițiile. Acesta asigura obținerea ulterioară în termeni restrânși a pașaportului român.

În urma măsurilor de investigație și acțiunilor de urmărire penală, reținerea în flagrant delict a avut loc într-un centru comercial din capitală. În rezultatul percheziției corporale, prima tranșă de 1000 de euro transmiși sub controlul CNA au fost predați benevol de către suspect. Banii erau ascunși în copiile xeroxate ale unor certificate de naștere din buzunarul pantalonilor bărbatului. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 de ore.

Actualmente se întreprind acțiuni în vederea documentării activității infracționale a suspectului. O cauză penală a fost pornită pe acest caz.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4.000 unități convenționale - echivalentul sumei de 200.000 de lei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »