Riscă să rămână fără casă! Construcția unui bloc locativ, sursă de probleme pentru mai multe familii

Embed:

Primăria Capitalei nu crede în lacrimi. Mai ales atunci când autorizează construcţiile unor blocuri, indiferent de loc, incomodităţi şi riscuri. De ce i-ar păsa, dacă businessul imobiliar este atât de profitabil? Aşadar, pereții unei case de pe strada Columna din Capitală se surpă la propriu, după ce alături a demarat construcția unui bloc cu multe etaje.

Compania de construcții spune că are toate actele în regulă și le propune locatarilor să le repare casele. Oferta nu este însă prea convingătore. 

De la marginea șanțului unde urmează să fie construit blocul și până la casa cu bucluc sunt mai puțin de trei metri. Proprietarii apartamentelor spun că problemele au apărut odată cu începerea construcției. 

"Ne este frică. Poftim, nu am făcut nimic, cade nisipul. Se întâmplă permanent. Nimeni nu a cerut permisiunea noastră, a locatarilor, nimeni nu ne-a avertizat, casa nu a fost consolidată din timp, și nu au fost luate niciun fel de măsuri pentru a proteja viața noastră. Încălcarea normelor duce la surparea casei noastre", a mărturisit Tamara Kalașnikova.

Şi vecinii femeii sunt în aceeași situație. Este vorba de un cuplu trecut de 80 de ani: 

"Noi am făcut reparație în 2009 după sărbători la noi tot a fost așa.Cum vedeți tot trăsnește și cad bucăți de acolo și de acolo", povestește femeia. 

Compania de construcții le propune locatarilor să le repare locuințele afectate.

"Ei ne-au arătat câteva crăpături, iar noi le-am propus să închiriem altă locuință pe o perioadă cu reparația ulterioară a încăperilor. Am comandat o expertiză oficială prin inspecția de stat în construcții. În 8-10 zile trebuie să fie rezultatele expertizei cu un proiect cu privire la consolidarea construcției", a declarat directorul comercial al companiei de construcții, Roman Dragomir. 

În lipsa expertizei și a proiectului de consolidare a construcției, unii locatari refuză să se mute. Mai mult, cei care au semnat contractul propus, au constatat că de pe document lipsește ştampila companiei.

Pe șantierul buclucaș, în doi ani, urmează să fie înălțat un bloc cu 14 etaje și subsol. Lucrările au fost autorizate de Primăria Capitalei.

Locatarii au sesizat Inspecția de Stat în Construcții, care urmează să se expună asupra unor eventuale nereguli.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu