"Riscă să fie retrogradați!" Dodon îi ameninţă pe militarii care vor participa la aplicaţiile din Ucraina, dar şi pe superiorii lor

Embed:

Președintele ţării, Igor Dodon, îi ameninţă pe militarii care vor participa la aplicaţiile "Rapid Trident 2017" din Ucraina, dar şi pe superiorii lor. Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Ion Ceban, a anunţat că vor fi efectuate controale în unităţi, pentru a afla cine lipseşte şi a avertizat că mai mulţi ofiţeri riscă să fie retrogradați.

Reacţia vine după ce un contingent format din 57 de militari a plecat la stagiul de instruire din Ucraina, în baza unei hotărâri de Guvern, în pofida faptului că şeful statului s-a pronunţat împotrivă. Reprezentanţii Ministerului Apărării nu au comentat deocamdată declaraţiile Preşedinţiei.

Precizăm că militarii armatei naţionale participă anual la aceste aplicaţii, din anul 1996. Scopul exerciţiilor este dezvoltarea abilităţilor şi diversificarea tacticilor de luptă, schimbul de experienţă şi promovarea armatei peste hotare. 

Citeşte şi: Militarii moldoveni vor participa la exerciţiile de instruire în Ucraina la decizia premierului Filip

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu