Riscă patru ani de închisoare, pentru că au furat grilaje de pe străzi

Embed:

Au furat mai multe grilaje metalice de pe gurile de canalizare, iar acum riscă 4 ani de închisoare. Este vorba de doi tineri din raionul Sângerei care au demontat peste 20 de grilaje de metal de la sistemul de evacuare a apelor pluviale din Bălţi.

Cei doi bănuiţi sunt originari din Alexăndreni, Sângerei. Tinerii au fost prinşi în timp ce predau grilajele la fier vechi. Unul dintre ei a mărturisit că le scoteau noaptea, iar pentru fiecare capac demontat primeau câte 50 de lei, adică un leu pentru un kilogram.

Potrivit poliţiei, firma de colectare a metalului activa ilegal. Proprietarul susţine că intenţiona să anunţe poliţia în legătură cu cei doi.

"Au fost reţinute două persoane ce sunt bănuite în furturile de grilaje a apei de ploaie, care au fost comise pe parcursul lunii octombrie şi lunii curente. Pe cazurile date au fost pornite cauze penale, persoanele date riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare", a menţionat ofiţerul de presă al Comisariatului de Poliţie Bălţi, Elena Pavliuc.

Pentru activitate ilegală, proprietarul firmei riscă să rămână fără licenţă. În municipiul Bălţi activează cinci firme autorizate care se ocupă de colectarea fierului vechi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu