Riscă până la 12 ani de închisoare. Isprava a doi moldoveni, care lucrau la o companie transportatoare de colete din Germania

Embed:

Doi modoveni, folosind acte de identitate românești false, s-au angajat în calitate de curieri la o companie transportatoare de colete din Germania, de unde au sustras bunuri materiale și anume telefoane mobile, aparataj electric, haine și încălțăminte de brand, în sumă totală de aproximativ 25.000 de euro.

Indivizii se angajaseră la muncă acolo în luna decembrie 2018. Însă, la revenirea lor în țară, zilele trecute, în baza informației parvenite de la autoritățile din Germania, oamenii legii din Moldova au desfășurat în privința lor acțiuni de investigație. Prin urmare, de la aceștia au fost ridicate telefoane mobile, aparataj electric, haine și încălțăminte de brand, în temeiul bănuielii rezonabile că ar proveni din activitatea infracțională pentru care sunt cercetați.

În urma percheziţiilor efectuate de către procurorii PCCOCS, în cooperare cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a INI, la domiciliul unui figurant au fost depistate și ridicate actele de identitate false utilizate la comiterea infracțiunii menționate, precum și mijloace bănești obținute din activitatea criminală. Iar o parte din bunurile sustrase au fost ridicate de către angajații Serviciul Vamal în momentul trecerii peste frontiera vamală a bunurilor, care au evitat să le declarare autorităților vamale.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la cinci ani, pentru folosirea documentelor oficiale false. Iar în cazul transferării materialelor acumulate în Germania pentru infracțiunea de furt, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la 12 ani.

loading...

Lasă un comentariu