Riscă ani grei de pușcărie. Doi bărbați suspectați de comiterea a două tentative de omor la comandă, reținuți

Embed:

Doi bărbați, în vârstă de 39 și 40 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău, au fost reținuți fiind suspectați de comiterea a două tentative de omor la comandă, săvârșite în anul 2018. Infracțiunile au eșuat, astfel, ambele victime au supraviețuit.

Reținerea suspecților a avut loc ca urmare a unor ample măsuri speciale de investigații efectuate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații. 

O tentativă de omor a avut loc în data de 28 februarie 2018, în municipiul Chișinău. În apropierea unui bloc de locuit, persoane necunoscute au efectuat mai multe împușcături dintr-o armă automată de model kalașnikov cu calibru de 5,45 mm, în direcția unui Mercedes. La volanul mașinii se afla un bărbat de 46 ani, care a suferit leziuni corporale, în urma căruia a fost internat în spitalul de urgență în stare gravă. Ca urmare a unei intervenții chirurgicale, victima a supraviețuit.

Cel de-al doilea caz, s-a produs la 21 noiembrie 2018. O persoană necunoscută l-a ademenit pe un localnic din satul Stoianovca, raionul Cantemir să iasă în stradă. Deoarece bărbatul a refuzat, suspectul a intrat în ograda acestuia și dintr-o armă neidentificată a efectuat șapte împușcături asupra lui. Ca urmare a leziunilor provocate, victima a fost internată în spitalul raional Cantemir în stare gravă, însă a supraviețuit.

În acest caz, a fost identificat comanditarul, partenerul de afaceri a victimei și alte două persoane care au avut rolul de organizator și intermediar în săvârșirea infracțiunii, aceștia fiind diferiți justiției, iar în privința autorilor neidentificați a fost inițiată o altă cauză penală.

Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigații și urmărire penală efectuate de polițiști și procurori, au fost identificați executorii ambelor infracțiuni. Drept recompensă, aceștia au primit bani.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile și locurile de trai temporare a suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, cartele sim și stații radio de care aceștia sau folosit la organizarea, coordonarea și săvârșirea crimelor precum și o armă de foc cu care a fost săvârșită una dintre infracțiuni.

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații continuă în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate în comiterea crimelor și stabilirea apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.

loading...

Lasă un comentariu