Riscă ani buni de închisoare. Trei persoane, cercetate pentru estorcarea a 23.000 de euro

Trei persoane, un bărbat și rudele acestuia, sunt judecate pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție. Aceştia au estorcat mijloace bănești în sumă de 23.000 de euro de la un bărbat din Ungheni, pentru a-i elibera fiul din detenție. 

Fiul denunțătorului, activând în calitate de polițist de sector într-un sat din Ungheni, a fost reținut și era cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de tortură, în februarie 2017. Concubina acestuia l-a convins pe denunțător, că fratele ei, poate contribui la eliberarea fiului acestuia din detenție, în schimbul unei sume de 23.000 euro.

În urma unei discuții prin skype cu fratele concubinei fiului să, aflat la Moscova la câștig, denunțătorul a fost convins.

Suma a fost transmisă integral estorcatorilor, dar fiul denunțătorului a rămas în detenție, într-un final fiind condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare.
 
Prin urmare, cei trei membri ai familiei, învinuiți de trafic de influență, dintre care doar unul își recunoaște vina, riscă o pedeapsă cu amenda de la 4000 la 6000 u.c. sau cu închisoare de la 3 la 7 ani. 

În vederea atragerii la răspundere penală a concubinei celui condamnat, implicată activ în schema de estorcare, aceasta a fost anunțată, de către procurori, în căutare internațională.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu