Riscă 15 ani de puşcărie. O "organizaţie de caritate" IMPUNEA oamenii să cerşească (FOTO/VIDEO)

Embed:

Două persoane de 25 și, respectiv, 35 de ani, domiciliate în raionul Ialoveni, sunt suspectate de trafic de persoane. Unul dintre suspecți este reținut de poliție pentru 30 de zile.

În urma investigațiilor poliţieneşti, s-a stabilit că, de doi ani, membrii grupului au racolat și au exploatat, prin obligare la cerșetorie, patru persoane de 25-30 de ani, din raionul Ialoveni.

Suspecții, pentru a ascunde activitatea criminală, acționau sub pretextul desfășurării unei activități de binefacere și voluntariat, utilizând diferite slogane ("Dăruiește viață", "Dăruiește viitor") inscripționate pe tricouri care erau îmbrăcate în timpul cerșitului și cutii din plastic pentru colectarea banilor.

Victimele stăteau în fiecare zi la diferite intersecții din municipiul Chișinău ca să cerșească bani chpurile pentru copiii care suferă de diferite boli. Timp de o zi, aceștia acumulau circa 600 de lei. La sfârșitul zilei, banii erau strânși de organizatori, victimelor revenindu-le câte 100 de lei.

La 2 februarie, curent, forțele de ordine au desfășurat percheziții la domiciliul suspecților, unde au fost ridicate ștampila organizației sub paravanul căreia figuranții își desfășurau activitatea criminală, actele de constituire a acesteia, lădițe destinate colectării mijloacelor bănești și alte probe ce dovedesc vinovăția acestora.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru "Trafic de ființe umane" care se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 15 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu