Risc de inundații la Crocmaz: 13 mii de saci cu nisip au fost instalați pentru fortificarea digului (VIDEO)

Embed:

Lucrările de fortificare a digului de protecţie în localitatea Crocmaz a raionului Ştefan Vodă continuă. Salvatorii IGSU în comun cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale desconcentrate în teritoriu consolidează barajul de protecţie, pentru prevenirea riscului de inundaţii.

Pe parcursul zilei de ieri, lucrările de fortificare a digului au fost efectuate pe o distanță de circa 1900 m. Angajații IGSU, carabinierii și ostașii au instalat peste 13 mii de saci cu nisip pe o distanţă  de 2.2 km.

Totodată, lucrătorii Administrației de stat a drumurilor au efectuat lucrările de întărire a digului cu argilă și prundiș  pe o lungime de circa 760 m.

Angajații administrației publice locale în comun cu localnicii au instalat circa 80 m de dig din saci cu nisip la marginea gospodăriilor pentru a le proteja.

În tabăra de câmp instalată în satul Crocmaz continuă să activeze peste 300 de persoane cu 65 unități de tehnică.

Astăzi, 28 mai, lucrările vor continua, iar conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și angajații IGSU vor coordona forțele complexe. 

Pe parcursul zilei vor fi monitorizate sectoarele cu pericol de inundații.

Amintim că în vederea executării indicației prim-ministrului Pavel Filip, cât și pentru organizarea acțiunilor de prevenire a eventualelor inundații, în urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru și Prut, la data de 24 mai 2019, la IGSU a fost activată Celula de criză cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției ”Apele Moldovei”, Agenției ”Moldsilva”,Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu