Risc de inundaţii: 7.500 de saci cu nisip au fost instalaţi pe digul de 3 kilometri de la Crocmaz (FOTOREPORT)

Situaţia rămâne critică în unele localităţi de pe malurile Nistrului, unde nivelul apei a crescut mult în urma poilor abundente. Până acum, de-a lungul râului de la Crocmaz a fost construit un dig de protecţie cu o lungime de 120 de metri, iar pentru consolidarea barajului au fost utilizați 7.500 de saci cu nisip.

Înălţimea digului fortificat este de până la 1 metru, iar salvatorii, ostaşii şi carabinierii au consolidat barajul cu argilă şi prundiş pe parcursul zilei de ieri pe o distanţă de 650 metri. 

Astăzi, salvatorii, carabinierii și militarii vor continua şi astăzi lucrările de întărire a digului de protecţie, în satul Crocmaz din raionul Ştefan-Vodă, acolo unde peste 200 de gospodării sunt în pericol de a fi inundate. 

Muncitorii au lucrat activ şi în weekend la întărirea digului dintre satele Crocmaz, şi Tudora. Au fost efectuate lucrări pe o lungime de peste 3 kilometri.

În total, în tabăra de câmp sunt implicate 300 de persoane cu 97 de autospeciale. În ajutor au venit şi locuitorii din aceste sate, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. Salvatorii spun că testul de rezistenţă va fi în a doua parte a zilei de marţi, când o viitură va ajunge în satele din sudul ţării. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu