RISC DE ACCIDENTE: Drumarii nu au amplasat nisip pe marginea drumului

Embed:

Risc de accidente pe o porţiune a şoselei Balcani care leagă Chişinăul de localitatea Grătieşti. Deşi e mijloc de decembrie, drumarii nu au pus nisip pe marginea drumului, cum ar trebui, iar poleiul care se formează dimineaţa pe carosabil le dă bătăi de cap şoferilor. Pentru că drumul e în pantă, se formează ambuteiaje.

Conducerea Administraţiei de Stat a Drumurilor susţine însă că nu sunt probleme cu poleiul.

Contactat telefonic, şeful Societăţii pe Acțiuni ”Drumuri Criuleni”, Tudor Macari, spune că nu a primit plângeri sau solicitări din partea şoferilor care trec prin zona respectivă.

El susţine că e prea devreme ca să fie amplasate grămezile cu nisip. Macari a promis să ne ofere o reacţie oficială prin telefon la acest subiect, însă, se pare că s-a răzgândit pentru că nu ne-a mai răspuns la apel când l-am anunţat că vom înregistra discuţia. Am încercat să obţinem o reacţie şi de la Administrația de Stat a Drumurilor.

Vicedirectorul instituţiei, Ion Drucec, ne-a spus că în zonă nu este nevoie de material antiderapant.

"Nu se recomandă de a transporta şi a pune grămezi de antiderapant din motiv că pe acest traseu se găseşte şi baza de producere a Societăţii pe Acțiuni Criuleni, sectorul Chişinău, care în cel mai scurt timp pot interveni pentru a răspândi mecanizat. Nu se face răspândirea manuală din grămezi şi din motivul că traficul majorat atât dimineaţa, cât şi întregii zile ar pune în pericol muncitorii rutieri", a spus vicedirectorul Administrației de Stat a Drumurilor , Ion Drucec.

Potrivit responsabililor, în depozitele Regiei "Exdrupo" sunt 11 mii de tone de material antiderapant, cam 80 la sută din capacitatea totală.

loading...

Lasă un comentariu