Rio de Janeiro a devenit capitala sambei. A avut loc prima etapă al campionatului şcolilor de dans din oraș

Embed:
Rio de Janeiro a devenit capitala sambei. Cel mai mare spectacol în aer liber din lume este în toi. Aseară a avut loc prima etapă al campionatului şcolilor de dans din oraș. Şapte din cele 13 echipe înscrise în concurs şi-au arătat măiestria pe sambadrom.

Fiecare instituţie primește note la 10 categorii: de la frumusețea costumelor, la cât de bine țin ritmul toboșarii. Echipa care ocupă ultimul loc, nu are dreptul să participe la carnavalul din anul viitor. Deși samba este un dans foarte solicitant, iar pe sambadrom evoluează în general tinerii, s-au găsit și oameni în etate apți să țină pas ritmului.

"Particip la paradă deja de șapte ani pentru că mi-au plăcut dintotdeauna școlile de samba, dar din cauza serviciului, nu aveam timp să iau parte. De când m-am pensionat, mă ocup doar cu asta", a spus un participant.

Carele alegorice au fost mai spectaculoase ca niciodată, cu ornamente florale, capuri de dragon, motive folclorice și, desigur, multă culoare. Competiția va continua şi în această seară şi se va încheia abia marţi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu