Rinspeed merge la Salonul Auto de la Geneva cu MAŞINA VIITORULUI

Ideea modelării unui vehicul autonom care să pună factorul uman în centrul atenţiei a fost materializată de elveţieni şi urmează să fie prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2014.

Foarte aproape de a fi perfecţionate, tehnologiile autonome au devenit prezente pe tot mai multe modele. Chiar şi aşa, locul şoferului este în continuare la volan, cu privirea îndreptată spre şoseaua care se derulează în faţă.

Elveţienii de la Rinspeed vor să schimbe această filosofie şi prezintă la Salonul Auto de la Geneva 2014 conceptul XchangE, un prototip 100% electric care pune omul în centrul ideii de maşină autonomă. La propriu şi la figurat.

Totul pleacă de la scaunele inspirate din cabinele business class ale avioanelor. Dezvoltate în colaborare cu specialişti în prostetică medicală, scaunele oferă 20 de poziţii ce se mulează pe constituţia fiecărui pasager. Elveţienii propun un volan ultra-tehnologizat care culisează de-a lungul bordului, cu recunoaşterea amprentelor şi comenzi multifuncţionale.

Habitaclul este luminat de 358 de LED-uri iar instrumentele de bord folosesc alte 98 de LED-uri pentru o atmosferă relaxată, similar cu noul Mercedes-Benz S-Class. Mai mult, plafonul din plexiglas este acoperit cu un strat special Radiant şi reflectă lumina solară în culorile curcubeului.

Salonul Auto de la Geneva se va desfăşura în perioada 6-16 martie, curent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu