RIA Novosti: Băsescu a încercat să-l convingă pe Filat să colaboreze cu Mihai Ghimpu în campania electorală pentru alegerile din toamnă

Campaniile electorale din Moldova sunt mereu însoţite de scandaluri răsunătoare, scrie agenţia rusă Ria Novosti. Politicienii de la Chişinău se întreabă dacă România va sugruma Moldova în îmbrăţişările ei sau va reuşi să evite acest lucru.

Vizita la Iaşi a premierului Filat, care, oficial, se afla în concediu, şi întâlnirea lui cu preşedintele Băsescu, au ridicat multe semne de întrebare. Citând opiniile unor politicieni moldoveni, RIA Novosti scrie că Băsescu a încercat să-l convingă pe Filat să colaboreze cu Mihai Ghimpu în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din toamnă. Agenţia rusă mai scrie că unii politicieni moldoveni cred că Ghimpu a cerut sprijinul lui Băsescu, pentru a rămâne în funcţia de şef al statului pentru încă trei ani. Sursa citată menţionează că Filat se află în faţa unei opţiuni dificile, la fel ca şi adversarii săi, Marian Lupu şi reprezentantul comuniştilor.

loading...

Lasă un comentariu