Rezultatele testelor efectuate copiilor de la grădiniţa din Donduşeni: 65 de copii sunt INFECTAŢI cu TBC

Embed:

65 de copii din grădiniţa "Luceafărul" din Donduşeni sunt infectaţi cu tuberculoză. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de Comisia specială a Ministerului Sănătăţii. Au fost supuşi testelor Mantoux 252 de copii din totalul de 261, câţi frecventează instituţia preşcolară.

Instituţia preşcolară a fost vizitată şi de către unul dintre membrii comisiei special create de Ministerul Sănătăţii, Constantin Iavorschi. Astfel, zece copii care au bronşită urmează să fie examinaţi medical. Totodată, vor fi verificate şi rezultatele celor 60 de teste, efectuate recent. Constantin Iavorschi mai spune că va discuta cu părinţii despre necesitatea respectării tratamentului administrat copilor infectaţi cu TBC. Marţi au fost făcute publice rezultatele de laborator pentru 196 de copii din cei 261, câţi frecventează grădiniţa.

Săptămâna trecută s-a aflat că o educatoare a Grădiniţei "Luceafărul" din Donduşeni suferă de o formă gravă de TBC. În consecinţă, toţi copiii şi angajaţii instituţiei au fost supuşi unor examinări medicale.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu