Rezultatele preliminare pentru alegeri locale din 16 mai 2010

Embed:

Şapte din cele 15 localităţi, în care au avut loc ieri alegeri locale noi, şi-au ales primarii. În celelalte opt localităţi va fi organizat turul doi de scrutin, care va avea loc pe 30 mai.

În patru localităţi au învins candidaţii din partea Partidului Comuniştilor.  Este vorba despre satul Vişniovca, raionul Cantemir; satul Albota de Sus, raionul Taraclia, şi satele Congaz şi Copceac din Găgăuzia.

În satul Floreni, raionul Anenii Noi, a câştigat candidatul Partidului Liberal.

În Hansca, raionul Ialoveni, a fost ales în funţia de primar candidatul liberal-democrat, iar în satul Roşcani, raionul Străşeni, a câştigat candidatul democraţilor.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în opt localităţi, niciun candidat nu a acumulat suficiente voturi pentru a câştiga alegerile. Secretarul general al CEC, Iurie Ciocan, a declarat pentru Publika TV că scrutinul a fost marcat și de unele încălcări, însă acestea nu au influenţat rezultatul alegerilor.

Amintim că în cadrul scrutinului local, CEC a testat în oraşul Sângera şi registrul electronic al alegătorilor. Programul are drept scop evitarea votării multiple şi introducerea pe viitor a votului prin internet.

Lasă un comentariu