Rezultatele controalelor inopinate ANSA: Doar UNA din 12 unităţi comerciale inspectate NU VÂND alcool după ora LIMITĂ, stabilită de lege

Doar 1 din 12 unităţi comerciale nu vând băuturi alcoolice după orele 22:00, după cum prevede legislaţia în vigoare.

Aceasta după ce 12 unităţi comerciale, inclusiv benzinării, au fost inspectate de către reprezentanţii Direcţiei Unităţii de Comerţ, Alimentaţie Publică şi Protecţia Consumatorilor împreună cu angajaţii subdiviziunilor locale pentru siguranţa alimentelor din municipiile Chişinău, Orhei, Anenii-Noi şi Hânceşti, în cadrul controalelor planificate inopinate.

Aşadar, inspectorii au descoperit că doar una dintre cele 12 unităţi evaluate respectă "Legea cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice", care nu permite comercializarea după orele 22:00 a vinului, berii, vinului spumant şi a altor băuturi care conţin alcool.

De asemenea, au fost constatate şi alte încălcări precum neeliberarea bonului de plată, lipsa registrului de reclamaţii şi lipsa documentelor de provenienţă pentru produse alcoolice în incinta unităţii.

Agenţii care au dat dovadă de încălcările menţionate, riscă o pedeapsă contravenţională de la 18 la 300 de unităţi convenţionale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu