Rezultatele alegerilor din Chişinău au stârnit un val de reacţii. Ghimpu a spus MOTIVUL pentru care ACUM a pierdut Capitala

Embed:

Rezultatele alegerilor din Capitală au stârnit un val de reacţii din partea politicienilor. Preşedintele PL, cel care cu două zile înainte de scrutin a îndemnat oamenii să-l voteze pe Năstase, a organizat o conferinţă de presă după închiderea secţiilor de votare.

"Începem prin a mulțumi tuturor celor care au participat la vot și tuturor celor care, din câte am văzut, m-au votat și pe mine astăzi cu toate că nu eram în buletinul de vot. Există o vorbă: o dată primar, toată viața primar", a menţionat Chirtoacă.

Fostul primar al Capitalei a declarat că liberalii vor alianţă în CMC cu Blocul ACUM. Chirtoacă a mai spus că PL este gata de luptă în cazul unor eventuale anticipate.

"În cazul în care Dodon se supără pentru apelul care l-am făcut împreună cu Maia Sandu în vinerea înaintea alegerilor că are de gând să rupă coaliția, mai mare rușine pentru el, și, respectiv, noi suntem gata de anticipate", a subliniat liderul PL.

Unchiul lui Chirtoacă, Mihai Ghimpu, a fost însă mai critic în declaraţii. 

Într-o postare pe Facebook, fostul preşedinte al PL a scris că alianţa cu socialiştii este motivul pentru care blocul "ACUM" a pierdut Capitala. Ghimpu este de părere că Năstase nu trebuia să candideze.

"Am spus de la bun început că dacă Năstase iese în turul doi, Ion Ceban devine primar. Aţi mers cu Năstase, ACUM pupaţi-l pe Ivan, scuzată să-mi fie vorba!", mai scrie Mihai Ghimpu.

O reacţie referitor la rezultatele alegerilor a avut şi deputatul PAS Dumitru Alaiba. După închiderea secţiilor de vot, el a publicat un text în care menţiona că sunt şanse să vedem cea mai zdrobitoare pierdere din ultimii 12 ani a forţelor de stânga la Chişinău. Postarea a dispărut însă, după ce au început să apară cifre oficiale de la CEC.

Alaiba a revenit pe Facebook peste câteva ore cu o altă postare în care a recunoscut că optimismul care îl ajuta în situaţii dificile l-a păcălit de această dată. Mai mult, el a dat de înţeles că anume cei 63% dintre chişinăuienii cu drept de vot care nu au ieşit la urne trebuie să-şi asume rezultatele alegerilor.

Liderul PAS şi partenera de coaliţie a lui Andrei Năstase nu a venit până acum cu vreun comentariu referitor la turul doi al alegerilor.

Maia Sandu nici nu a ieşit în conferinţă alături de candidatul blocului "ACUM", imediat după închiderea secţiilor de vot, nici nu a fost văzută aseră la sediul PPDA. Ultima ei postare de pe Facebook este o transmisiune live de la sediul de campanie în care îndemna alegătorii să iasă la vot.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu