Rezultate remarcabile pentru karatiştii moldoveni. Au cucerit 19 medalii la Mondiale şi Europene

Embed:
Luptătorii moldoveni de karate șotokan au făcut ravagii pe arena internaţională în 2017. Membrii lotului naţional au reuşit să obţină unele dintre cele mai bune rezultate pentru ţara noastră.

În luna octombrie, sportivii moldoveni s-au întors acasă de la Campionatele Mondiale desfășurate în Ungaria, la Eger, cu 4 medalii de aur, 5 de argint şi 3 de bronz.

Vitalie Spînu din Bălţi a devenit dublu campion mondial în proba kumité. El a câştigat aurul atât în categoria de greutate de până la 87 de kilograme, cât și în categoria Open.

Campion mondial a devenit şi Vasile Dovzii, de asemeni din oraşul Bălţi, doar că în competiţiile rezervate tineretului. Lotul naţional a impresionat în acest an şi la Campionatele Europene desfășurate în Serbia, la Subótița. Karatiştii moldoveni au cucerit două medalii de aur, 3 de argint şi două de bronz. Vitalie Spînu s-a clasat pe primul loc la seniori, iar Dorin Avxentiev la cadeţi.

 "Acest an a fost unul deloc uşor. 2017 ne-a oferit multe obstacole pe care noi am reuşit să le trecem cu succes. Acest an a fost cel mai bun din cariera mea", a spus Vitalie Spînu, campion mondial.

Pentru rezultatele remarcabile din 2017, federaţia naţională de resort a premiat cei mai buni sportivi ai anului cu diplome şi cupe.

"Acest an s-a încheiat cu rezultate remarcabile pentru mine. Sunt mândru şi fericit de rezultatele mele. Mă mai mândresc cu faptul că sunt în lista celor mai buni sportivi din 2017", spune Vitalie Spînu, campion mondial.

Shotokan este un stil de karate introdus de maestrul Gichin Funakoshi. Acest stil este primul care a fost predat în Japonia, începând încă din anul 1922.

În Republica Moldova, Federaţia Națională de Karate Shotokan a fost fondată în 1995.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu