Rezultate negative la coronavirus. Cei şase studenţi originari din UTA Găgăuzia, care s-au întors din China, sunt perfect sănătoşi

Cei şase studenţi originari din UTA Găgăuzia care s-au întors din China sunt perfect sănătoşi şi nu au fost infectaţi cu virusul ucigaş coronavirus. Acelaşi rezultat este şi în cazul tânărului din Străşeni, revenit din aceeaşi ţară la sfârşitul lunii ianuarie. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de către ofiţerul de presă al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Olesea Croitoru. 

Alarmaţi de pericolul de contaminare cu coronavirus, cei șase studenți din UTA Găgăuzia s-au întors acasă din China. O parte dintre ei au revenit la nouă ianuarie şi restul zilele trecute. Aceştia au fost consultaţi de către medicul de familie. Niciunul dintre ei nu a prezentat simptome de febră sau gripă.

Simptomele nu au apărut nici pe parcursul a 14 zile, perioadă de incubație, astfel încât nu au fost plasaţi în carantină. În cazul elevului de la Străşeni, aflat în carantină la domiciliu, după mai două săptămâni, rezultatul s-a dovedit a fi negativ. Acesta s-a întors acasă din China dintr-o vizită la sora sa la sfârşitul lunii ianuarrie.

Amintim că numărul celor răpuşi de coronavirus a ajuns la 1018.

loading...

Lasă un comentariu