Rezultate îmbucurătoare în sectorul agricol: Recolta de cereale şi legume, mai mare decât anul trecut

Embed:

Rezultate îmbucurătoare în sectorul agricol. În nouă luni ale anului, recolta de cereale şi legume a fost în creştere cu aproape 32 de procente comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De cea mai bogată roadă s-au bucurat producătorii de fructe şi orz.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în perioada ianuarie - septembrie curent,

recolta de cereale şi leguminoase a constituit peste 3,5 de tone per hectar, adică cu 32 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai spectaculoasă creştere de producţie agricolă s-a înregistrat în raionul Nisporeni, unde roada a fost mai bogată de 3 ori, iar în raionul Străşeni de două ori.

Totodată, datele arată că în raionul Soroca a fost recoltată cea mai mare mare cantitate de cereale şi legume la hectare, mai exact 4,3 tone.

De cea mai bogată roadă s-au bucurat producătorii de orz şi porumb, producţia fiind mai mare cu peste 43 de procente. Recolta de rapiţă este în creştere cu 28 la sută, iar de grâul cu peste 27.

Un an bun a fost şi pentru producătorii de mere, pere şi gutui, roada fiind mai mare cu 48 la sută.

Cu 22 de procente a fost în creştere producţia de legume, de struguri cu 10 la sută, iar de fructe sâmburoase cu peste 7 procente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu