REZULTATE FINALE: Igor Dodon - 52,18%, Maia Sandu - 47,82%

Au fost procesate toate procesele verbale. Astfel, potrivit datelor CEC, Igor Dodon a obţinut 52,18%, în timp ce candidatul PAS, Maia Sandu, a obţinut 47,82%.

Totuşi, acestea sunt considerate rezulate parţiale, urmând ca Comisia Electorală Centrală să primească procesele verbale în orginal şi să întocmească un proces-verbal de totalizare a alegerilor.

Prezenţa la urne în turul II al alegerilor prezidenţiale este de peste 53% dintre alegători care şi-au exercitat dreptul la vot.

Cea mai mare rată de participare la vot, potrivit CEC, s-a atestat în municipiul Chişinău, mai mult de 58 la sută, cea mai scăzută fiind în raionul Cantemir (41%).

Cei mai activi alegători au fost cei care au vârstele cuprinse între 26-40 de ani.

Potrivit CEC, dintre cei care şi-au exercitat dreptul la vot 53 de procente sun femei, iar 46 la sută sunt bărbaţi.

Comisia Electorală Centrală menţionează că aceste informații poartă un caracter preliminar, până la prezentarea la CEC a documentelor electorale în original. Consiliile electorale de circumscripție au la dispoziție 48 de ore după închiderea secțiilor de votare pentru a prezenta procesul –verbal cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor pe circumscripție.

Totodată, în condițiile Codului electoral, Comisia Electorală Centrală are la dispoziție 5 zile pentru a întocmi un proces-verbal de totalizare a alegerilor, ulterior, în termen de 3 zile de la data semnării acestuia, va prezenta Curţii Constituționale un raport privind rezultatele scrutinului prezidențial.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu