Rezultat ULUITOR! Câți șoferi au fost prinși beți la volan în timpul unei operațiuni speciale

Embed:

Sute de șoferi au fost verificați astăzi dacă au consumat alcool, în cadrul unei operațiuni speciale, desfășurată de inspectorii de patrulare. Acţiunea a avut loc pe porțiunea de drum Micăuți-Peresecina din raionul Orhei.

Poliţiştii au ales anume acest tronson pentru că, anul trecut, acolo s-au produs cele mai multe accidente rutiere. Pe traseu s-au creat cozi imense, dar niciun conducător auto nu a fost prins beat la volan.

Conducătorii auto au fost supuşi unor teste pentru a stabili concentraţia de alcool în aerul expirat din habitaclu.

În urma verificărilor, care au durat două ore, niciun şofer nu a fost prins băut la volan. Șoferii salută acțiunea întreprinsă de inspectorii de patrulare. 

Mai mult, o şoferiţă a venit cu un mesaj la adresa conducătorilor auto nedisciplinați.

Potrivit poliţiştilor, în 2015, pe traseul Chişinău - Orhei au fost înregistrate peste 80 de accidente rutiere în care și-au pierdut viața 15 persoane, iar 135 au fost rănite.

"Scopul este de a preveni conducerea în stare de ebrietate și de a ridica nivelul de siguranță în traficul rutier. Fiind un sector nemonitorizat și respectiv la moment, după ce a fost reparat, predispus posibilității de a conduce cu viteză excesivă, în stare de ebrietate, de multe ori neadoptând la condițiile naturale avem și deraieri și tamponări și alte probleme", a spus șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian.

De asemenea, acum o lună, pe tronsonul Micăuți-Peresecina, o femeie de 33 de ani şi fiica sa de şapte ani au murit, după ce maşina în care se aflau a fost lovită frontal de un alt automobil, în timp ce staţiona pe marginea carosabilului.

În urma impactului, alte patru autoturisme s-au ciocnit în lanţ.

Potrivit poliţiştilor, operațiunea de prevenire a accidentelor rutiere va fi desfășurată, în curând, și pe alte trasee naționale.

Șoferii care vor fi prinși în stare de ebrietate la volan se vor alege cu o amendă de până la 10.000 de lei și vor rămâne fără permis de conducere până la cinci ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu