Rezolvările la examenul de matematică pentru elevii din clasa a IX-a, postate pe Internet (FOTO)

Embed:

Mai multe poze cu subiectele de la examenul de matematică, pe care l-au susţinut astăzi absolvenţii de gimnaziu, au apărut pe reţelele de socializare. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au confirmat că este vorba despre testul din acest an şi au adăugat că vor veni cu o reacţie oficială mai târziu.

Ministerul Educaţiei a cerut pedepse penale pentru cei care vor publica subiectele în timpul desfăşurării probelor. Potrivit documentului, cei care vor publica subiectele de la examen vor plăti amenzi între 3 000 şi 8 000 de lei. De asemenea, dacă fapta este comisă de către o persoană implicată în organizarea şi desfăşurarea examenului, aceasta va putea fi sancţionată cu amenzi de până la 14 000 de lei. Înainte de începerea examenului de astăzi, elevii au fost încurajaţi chiar de ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

Elevii au fost obligaţi să lase afară telefoanele mobile.

Unii elevi au spus că s-au pregătit mai mult în ultima săptămână:

"Am depus mult efort, am depus muncă, datorită profesorilor. Sper să fie totul bine. Mai puţine emoţii şi o să le dăm cu succes".

Alţii însă, din cauza emoţiilor, nu şi-au putut aminti formulele matematice:

"Nu-mi aduc aminte acum".

"Examenul a decurs bine. Nimeni nu a încălcat Regulamentul. Copiii s-au pregătit pentru acest examen", a declarat directorul Gimnaziului "Galata", Nicolae Macarenco.

Următorul examen, la limba de instruire, va avea loc în data de 9 iunie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu