Rezoluţia Tiraspolului, CRITICATĂ! Declaraţiile autorităţilor de la Chişinău

Embed:

Autoritățile de la Chișinău speră că Federația Rusă nu va da curs solicitării Tiraspolului privind recunoașterea pașapoartelor eliberate în stânga Nistrului.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a calificat rezoluția aşa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol ca fiind ilegală și abuzivă.

Totodată, premierul, Pavel Filip, declară că gestul autorităților nerecunoscute de la Tiraspol are drept scop de a distrage atenția de la problemele cu care se confruntă regiunea.

Premierul Pavel Filip, a anunțat că aceste declarații ale Tiraspolului vin să îngreuneze procesul de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean și identificarea unei soluții.  

"Eu nu cred că și în această regiune va merge acel scenariu care a fost utilizat în regiunile de est a Ucrainei. Pentru că s-au pornit și acolo cu recunoașterea pașapoartelor sau acordarea automată a cetățeniei", a declarat Pavel Filip.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, crede că solicitarea autorităților nerecunoscute din stânga Nistrului este abuzivă și ilegală. Șeful Legislativului speră că Federația Rusă nu îi va da curs.

"Recunoașterea pașapoartelor sau actelor de identitate a celor care locuiesc pe teritoriul Transnistriei, eliberate de acele autorități ilegale și nerecunoscute de noi, va fi o încălcare flagrantă a dreptului internațional și va fi o încălcare flagrantă a tuturor înțelegilor până la ora actuală ce ține de... chiar și a statelor garante și participante în formatul 5+2", a menţionat Andrian Candu.

Acum câteva zile, Sovietul Suprem de la Tiraspol a aprobat o rezoluție prin care i-a cerut Moscovei să recunoască actele de identitate din regiunea transnistreană, după modelul republicilor separatiste din Estul Ucrainei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu