Rezoluţia ce bloca asistenţa pentru Moldova, RESPINSĂ de Parlamentul European

Embed:

Parlamentul European a refuzat să supună votului proiectul unei rezoluţii care propunea blocarea asistenţei macro-financiare pentru ţara noastră. Decizia a fost luată luni cu votul a 170 de deputaţi europeni.

Documentul a fost depus încă în octombrie anul trecut de către eurodeputatul Cristian Preda, care face parte din grupul parlamentar al Partidului Popular European. Mai mulţi deputaţi au remarcat însă că proiectul nu mai este demult actual, iar reanimarea lui ar putea avea legătură cu alegerile din Chişinău.

"Să ne referim acum la ceva ce le convine de minune unora în campania electorală din Chişinău nu mi se pare deloc un lucru bun", a spus Knut Fleckenstein, eurodeputat, Grupul Socialiştilor.

La rândul ei, europarlamentarul român Maria Grapini a calificat drept josnic şi ruşinos demersul lui Cristian Preda şi s-a declarat extrem de bucuroasă că planul acestuia a fost dejucat în Parlamentul European.

"Domnul Cristian Preda cel puţin de patru ani, de când sunt eu în Parlamentul European, nu numai că atacă România, dar şi-a pus în cap să atace şi Republica Moldova. La foarte multe întâlniri pe care le-am avut am constatat că nu a avut nicio reţinere domnul Cristian Preda de fiecare dată să ceară sancționarea Republicii Moldova. Eu cred că face alte jocuri", a spus Maria Grapini, europarlamentar.

Rezoluţia propusă anul trecut condiţionează asistenţa macro-financiară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru ţara noastră. Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a declarat recent că Moldova a îndeplinit cele 10 condiţii impuse de UE pentru acordarea primei tranşe a fondurilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu