Rezoluția adunării pentru Apărarea Țării (VIDEO)

Embed:

Peste 30.000 de oameni s-au adunat în PMAN la un miting de protest pașnic, pentru a apăra ordinea constituțională a Republicii Moldova, condamnând  ferm orice act de trădare de Patrie. Toți manifestanții au votat rezoluția privind organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.

"Noi, poporul Republicii Moldova,

Ceiadunați în Piața Marii Adunări Naționale,

Constatăm trădarea rușinoasă de patrie de către cetățeanul Igor Dodon,

Igor Dodon a vândut țara pentru milioane de dolari și dorește să fărâmițeze și îngenuncheze Moldova, pentru a o vinde mai ușor pe bucăți,

Puterea de stat a fost uzurpată și s-a întreprins o tentativă de lovitură de stat aplicată Republicii Moldova în interes străin.

În acest context, am luat act de decizia de dizolvare a Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, când oamenii acestei țări vor veni să aleagă liber o nouă putere la Chișinău.

Noi, cei câteva zeci de mii de oameni, adunați din toată țara în centrul Capitalei, condamnăm ferm orice act de trădare de Patrie.

Declarăm cu toată fermitatea:

Noi nu ne vindem țara!

Igor Dodon nu mai este președinte legitim.

Cerem demisia imediată a lui Igor Dodon pentru trădare de țară, finanțarea ilegală din exterior a partidului său și uzurparea puterii în stat.

În aceste condiții și, pornind de la faptul că poporul este suveranul, solicităm organizarea alegerilor prezidențiale anticipate, în aceeași zi cu alegerile parlamentare anticipate, la 6 septembrie 2019, în condiții de maximă transparență și reguli democratice", se arată în rezoluție.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu