Rezidenţii şi profesorii de la Medicină sunt gata să ajute medicii la tratarea cazurilor de COVID-19

Embed:

Rezidenţii şi profesorii de la Medicină ar putea să meargă în spitale pentru a da o mână de ajutor, în această perioadă, când în ţară este Cod Roşu de răspândire a noului tip de coronavirus. Despre asta a vorbit Eugenia Zatîc, şefă de direcţie în cadrul Ministerului Sănătăţii, la emisiunea Publika Report. O listă cu potenţialii voluntari este întocmită de reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemiţanu.

"La fel, şi lista medicilor rezidenţi care sunt pe diferite specialităţi internistice, terapie intensivă, care de asemenea, vor fi puşi la dispoziţie atunci când instituţiile vor solicita. De asemenea, ministerul a făcut solicitări către toate instituţiile departamentale, prestatorii privaţi de servicii medicale, pentru centrele de excelenţă, centrul de instruire continuă, deoarece şi în centrele respective avem în rol de pedagogi medici de profesie", a afirmat şeful de direcţie Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Eugenia Zatîc.

Am sunat la Universitatea de Medicină pentru precizări, dar reprezentanţii instituţiei au refuzat să ne ofere un interviu pe motiv că nu pot face asta fără acordul Ministerului şi nu au vrut să ne spună nici numărul studenţilor care ar putea fi încadraţi în acest proces.

Până acum, doi doctori s-au îmbolnăvit de COVID-19 de la pacienţii pe care îi tratau, un medic de pe ambulanţă şi altul de la Spitalul Republican.

loading...

Lasă un comentariu