REVOLUŢIONAR! Tehnologia care permite extragerea apei potabile chiar şi din aer

Apa potabilă de băut rămâne un lux pentru milioane de oameni, însă noi soluții sunt create pentru a oferi acces la acest drept de bază.

Compania Water-Gen a creat un dispozitiv ce se adresează regiunilor cu umiditate crescută ale planetei, reușind să transforme această umiditate într-o sursă viabilă de apă curată pentru comunitățile ce trăiesc în astfel de zone, scrie playtech.ro.

Planul companiei Water-Gen este simplu, să permită tuturor să bea apă potabilă. Tehnologia apă-din-aer este creată pentru a se folosi de o resursă neatinsă, în mare parte, aerul cu umiditate ridicată. Fondatorul și co-CEO-ul Water-Gen, Arye Kohavi, afirmă că "dacă afară este cald și foarte umed, sistemul va produce apă peste medie, iar dacă aerul este uscat și rece, va produce mai puțin."

Acesta a adăugat că, dacă temperaturile sunt suficient de mari afară, este suficientă apă în aer ca dispozitivele să lucreze fără să țină cont de nivelele de umiditate.

"Zonele ce duc lipsă de apă potabilă sunt în general calde și au o umiditate crescută – America Latină, Asia de Sud-Est și Africa", astfel că obținerea de apă potabilă nu va fi o problemă.

Water-Gen funcționează cu ajutorul curentului electric și este disponibil în trei variante de volum. Dacă dispozitivul funcționează la 26.7 grade Celsius și umiditate de 60%, poate obține până la 3.000 de litri de apă, în varianta cea mai mare, și 15 litri, în varianta cea mai mică. Costurile pentru funcționare ar fi extrem de mici, astfel că apa potabilă produsă de Water-Gen ar costa doar 2,5 cenți pe litru.

Water-Gen dorește ca dispozitivele sale să funcționeze cu un impact minim din punct de vedere al consumului de energie. Aceștia au la dispoziție chiar și purificatoare ce funcționează pe baterii, dar care pot să fie alimentate și de energia solară. Purificatoarele de acest fel pot filtra paraziți și viruși, dar nu sunt create pentru a desaliniza apa, arată interestingengineering.com.

Deși purificatoare pentru uz personal există, compania afirmă că nu aplicațiile comerciale sunt motivația principală a Water-Gen. Purificatoarele s-ar putea lansa chiar la sfârșitul lui 2016, fiind acum testate în orașe ca Mexico City, Shanghai și Mumbai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu