REVOLUȚIONAR: În timpul apropiat am putea încărca telefonul mobil de la plantele din casă (VIDEO)

O compania din Barcelona, Arkyne Technologies, a anunțat că lucrează în prezent la dezvoltarea unui sistem care va face posibilă încărcarea unui telefon mobil prin conectarea acestuia la o plantă de casă, grație procesului de fotosinteză.

Acest sistem, supranumit Bioo Lite, va genera electricitate doar cu ajutorul solului, apei și, desigur, al plantei. În astfel de situații, una dintre primele întrebări care apar este următoare: ce cantitate de energie poate să genereze un asemenea sistem?

Din fericire, în cazul Bioo Lite, lucrurile par a sta foarte bine. Tehnologia poate să furnizeze unui dispozitiv mobil o cantitate de energie similară celei furnizate în mod normal de un laptop sau în jur de 3 reîncărcări complete pe parcursul a 24 de ore, scrie playtech.ro.

Din câte se pare, Bioo Lite este o versiune mai mică a unei alte tehnologii dezvoltate de spanioli, care presupune plasarea unor panouri sub pământ pentru a produce energie în urma procesului de fotosinteză.

Bioo lite va veni dotat cu un port USB, astfel că va fi compativil cu majoritatea gadgeturilor de pe piață. Scopul inițial al campaniei IndieGoGo pentru Bioo Lite era de a acumula 15.000 de euro.

Acum, cu o lună rămasă până la finalul acesteia, proiectul celor de la Arkyne Technologies a generat deja peste 50.000 de euro

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu