REVOLUŢIONAR! Află cum poţi trimite link-uri prin sunete (VIDEO)

O nouă extensie de Google Chrome, intitulată Google Tone, te scapă de copy-paste atunci când vrei să trimiţi o adresă web colegilor de la birou. Trebuie să aveţi în vedere că cei de la Google au anunţat zilele trecute ceva revoluţionar, scrie playtech.ro.

În mod normal, pentru a trimite un link unui prieten sau coleg de birou, trebuie să copiaţi respectivul URL din browserul vostru preferat şi să-l ataşaţi unui mesaj sau email adresat persoanei de interes. Alternativa vine de la Google şi vă scapă de toţi aceşti paşi "complicaţi".

Intitulată Google Tone, aceasta este o extensie de Chrome menită ca un experiment. În practică, după ce aţi instalat-o, folosind un sunet, puteţi trimite celor din jur care folosesc aceeaşi extensie şi au un microfon funcţional conectat la PC, o adresă pe care o aveţi deschisă în Google Chrome.

Procesul din spate este relativ simplu. URL-ul este criptat într-un sunet scurt ce poate fi decriptat doar de către un alt utilizator de Google Tone. În mod evident, puteţi şi abuza de extensie, dacă vreţi să-i stresaţi pe cei din jur cu clipuri cu pisici care cântă la pian. Cei de la Google au afirmat însă că ideea, deşi e funcţională, se află într-un stadiu incipient, motiv pentru care, ar bine să nu vă grăbiţi să veniţi cu reproşuri.

Pentru a o descărca faceţi click pe acest link de Web Store, iar pentru a-i înţelege mai bine modul de funcţionare, vizionaţi clipul de mai jos.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu