Revoluție pe piața auto mondială. Bentley lansează cel mai rapid SUV din lume

Bentley va lansa în 2016 primul său SUV, un model care promite să fie cel mai luxos autoturism din această categorie oferit vreodată.

Până la lansarea sa, design-ul final şi denumirea comercială a modelului au rămas un mister, dar presa olandeză anunţă că englezii au înregistrat denumirea "Bentayga". Primul SUV al mărcii din Crewe a fost prezentat public în versiunea concept sub denumirea EXP 9F, dar reprezentanţii producătorului britanic au specificat încă de pe atunci că aceasta nu va fi denumirea lui finală, preferând să aştepte până la versiunea de serie pentru a furniza aceste detalii importante, informează automarket.ro.

La momentul lansării, englezii promit că SUV-ul lor va fi cel mai puternic şi mai luxos model de pe piaţă, fiind echipat cu un motor W12, care va asigura că este ”cel mai rapid SUV disponibil pe piaţă".

Anul 2017 va marca debutul unei versiuni hibride plug-in, care este aşteptată să obţină 30% din vânzările SUV-ului Bentley, indiferent cum se va numi el, deoarece clienţii potenţiali şi-au exprimat intenţia de a deţine un model hibrid din această categorie în viitor. 

Titulatura de cel mai puternic, cel mai rapid şi cel mai luxos SUV de pe piaţă va fi asociate unui preţ de achiziţie de peste 160.000 de euro, informaţie confirmată de Wolfgang Dürheimer, actualul şef al mărcii Bentley, care a specificat acest lucru înainte ca modelul să debuteze pe piaţă.

Viitorul SUV de la Bentley va fi bazat pe noua platformă MLB Evo a concernului Volkswagen şi va beneficia de serviciile unui motor V8 twin-turbo de 4.0 litri şi de cele ale unui un W12 de 6.0 litri. Versiunea hibridă plug-in este aşteptată să fie asociată motorizării V8. Între timp, varianta W12 anunţă o viteză maximă de 320 de km/h, transformându-l pe viitorul Bentayga în cel mai rapid model de teren din lume.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu