REVOLTĂTOR. Zeci de capre, printre mormintele din Cimitirul Sf Lazăr. Administratorul califică cazul ca fiind amuzant

Embed:

Cimitirul "Sfântul Lazăr" din Capitală, mai nou, nu este numai locul de veci al răposaţilor, ci şi cel în care se plimbă şi pasc iarbă zeci de capre. Tabloul a fost surprins de enoriaşi şi a stârnit indignarea acestora. Administraţia cimitirului recunoaşte că este o situaţie fără precedent, dar spune că ar fi fost provocată intenţionat şi în semn de răzbunare de către răufăcători, printre care foşti angajaţi ai cimitirului. 

Imaginile video şi fotografiile care arată că animalele se plimbă printre morminte şi pasc iarba din cimitir au fost transmise pe adresa redacţiei noastre de către telespectatori. Acestea au stârnit indignarea acestora, dar şi a altor oameni.

"Aici, oamenii vin, pun o lumânărică, se roagă. Ce înseamnă capră?! Nu-i normal! Acesta deja este dezastru de tot", a spus o femeie.

"Este inadmisibil. Este locul de veci al omului, cum să-i aducem nelinişte?!", a spus o altă credincioasă. 

"Acestea sunt animale! Poate le-au scăpat din vedere", a afirmat un bărbat.

Administratorul cimitirului "Sfântului Lazăr", Pavel Eni, a declarat că a aflat de la noi despre acest caz pe îl califică drept unul amuzant:

" - Vă vine să râdeţi?!
- Păi da...".

Pavel Eni spune că lângă cimitir pasc capre supravegheate de ciobani. El însă exclude că animalele au ajuns singure acolo. El admite că acestea ar fi fost aduse intenţionat de răufăcători în special în zona nouă a cimitirului, deoarece acolo nu este încă gard.

"Ciobanul nu are interes, pentru că sunt acolo lanuri câte vrei, câte vezi cu ochii partea ceea de la Şoseaua Balcani. Special, le-ar fi mânat în sectoarele din marginea drumului şi le-au pozat acolo, că aşa nu sunt. Noi suntem zilnic pe teritoriu", a menţionat Pavel Eni.

Feţele bisericeşti susţin că dacă animalele au fost aduse intenţionat în cimitir, atunci aceasta reprezintă o profanare a mormintelor.

"Mormântul şi cimitirul sunt locuri sfinte. Aici, nu este vorba de o simplă profanare numai, dar este vorba şi de un sacrilegiu, pentru că într-adevăr este o folosire a lucrurilor cu totul, pentru altceva şi cei care au făcut-o special trebuie să răspundă. Iar cimitirile trebuie păstrate în special de biserică", a declarat Pavel Borşevici, parohul bisericii "Sfântul Dumitru".

Solicitat telefonic, preotul mănăstirii "Învierea Domnului" de pe teritoriul cimitirului "Sfântul Lazăr" din Capitală ne-a rugat să revenim mai târziu, pentru o reacţie la acest caz. Ulterior însă, nu a mai răspuns la telefon. Cimitirul "Sfântul Lazăr", denumit şi "Doina", se întinde pe o suprafaţa de 120 de hectare şi se spune că este cel mai mare din Europa. Pe teritoriul acestuia sunt peste 300 de mii de morminte.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu