REVOLTĂTOR: Şoferii au uitat că acorde prioritate în trafic ambulanţelor (VIDEO)

Embed:

Lipsa de bun simţ a şoferilor moldoveni pare că nu mai uimească pe nimeni. După nerespectarea regulamentului rutier prin depăşirea vitezei maxime şi provocarea accidentelor, şoferii au ajuns să nu mai cedeze trecerea vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie. 

O cameră de bord a surprins momentul când o ambulanţă aflată în misiune, cu semnalele luminoase şi sonore puse în funcţiune, este forţată de şoferi să-şi întrerupă drumul pentru că nu i se permite trecerea. Imaginile revoltătoare au fost distribuite pe reţelele de socializare. 

PUBLIKA.MD reaminteşte tuturor conducătorilor auto că regulamentul circulaţiei rutiere al Republicii Moldova prevede expres care sunt obligaţiilor şoferilor în cazul vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie. 

Aşadar, în secţiunea a 14-a a codului rutier, în Reguli privind circulaţia vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie şi obligaţiile celorlalţi conducători de vehicule, punctul 101.1) explică clar şoferilor că:

"Autovehiculele Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Departamentului Instituţiilor Penitenciare al Ministerului Justiţiei, Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, ale echipelor mobile ale Serviciului Vamal, cele destinate stingerii incendiilor, ambulanţele, care sunt echipate cu semnale luminoase şi sonore speciale, conform punctului 38 din prezentul Regulament, şi care sunt vopsite în mod special, în cazul în care execută misiuni urgente de serviciu, pot devia de la exigenţele Regulamentului în cauză (cu excepţia capitolului II; capitolului III secţiunile a 2-a şi a 8-a; capitolului IV secţiunea a 18-a), cu condiţia că se vor întreprinde măsurile necesare de precauţie pentru a evita orice accident în traficul rutier."

CITEŞTE ŞI: TUPEU de pieton: Trece la roşu pe zebră, apoi îi dă indicaţii şoferului cum să circule (VIDEO)

Iar punctul 106.1) prevede expres că şoferii sunt obligaţi să oprească

"106. 1) La apropierea vehiculului la care este pus în funcţiune dispozitivul cu lumină albastră giratorie sau fulger şi semnalul sonor special, conducătorii altor vehicule trebuie să asigure deplasarea nestânjenită a acestuia, indiferent de direcţia lui de deplasare, inclusiv să elibereze banda pe care se deplasează vehiculul cu regim prioritar de circulaţie, poziţionându-se cât mai aproape de bordură, pe acostament sau chiar, în caz de necesitate, să oprească. "

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să citească Regulamentul circulaţiei rutiere

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu